Klankmassage


Een klankmassage volgens de Peter Hess® methode

  • Is een ontspanningsmethode die lichaam, ziel en geest aanspreekt en verbindt.
  • Versterkt het oorspronkelijke vertrouwen.
  • Vergemakkelijkt het “loslaten” zowel fysiek als mentaal.
  • Bevordert de gezondheid door harmonisering, regeneratie  en vitalisering.
  • Ondersteunt en verbetert de lichaamswaarneming.
  • Helpt innerlijke hulpbronnen te activeren.
  • Versterkt zelfbewustzijn, creativiteit en motivatie.

 

Veel mensen ervaren een klankmassage als het summum van ontspanning, uit het hoofd en je lichaam voelen. Tijdens een klankmassage ontstaat er een sfeer van veiligheid en geborgenheid. Stress, angsten, zorgen, twijfel en andere gevoelens die een negatieve invloed hebben op de gezondheid, kunnen worden losgelaten. We nemen ons lichaam en onze behoeften weer bewust waar. Malende gedachten komen tot rust en de ziel ervaart ruimte voor ontwikkeling.

 

Hoe verloopt een klankmassage?

Na een kort voorgesprek neemt u gekleed, zonder schoenen, plaats op de massagetafel. Als u goed ligt plaats ik de klankschalen tijdens de massage op en rond uw lichaam en sla ik deze zacht aan. De frequenties van de verschillende schalen passen goed bij de diverse lichaamsgebieden. De trillingen geven fijne vibraties door die zich door het lichaam uitbreiden. Snel ontstaat een weldadige ontspanning die ruimte biedt voor gevoelens van zekerheid en geborgenheid. De ideale voorwaarden voor regeneratie, bevordering van de gezondheid en nieuwe inzichten. Na de massage is er tijd om rustig even "terug te komen" en hebben we een nagesprek over opgedane indrukken en aandachtspunten voor een volgende behandeling.

 

Voor de klankmassage maak ik gebruik van Peter Hess® therapieschalen. Handgemaakte schalen, vervaardigd uit twaalf verschillende metalen in Nepal, die ieder afzonderlijk zijn gecontroleerd, gemeten en voorzien van een kwaliteitszegel.