Ervaringen


Mijn gedachten stopten, ik kwam volledig tot rust. 

 

" Lieve Sandra,

Als succesvolle stresskip, met veel spierspanning en altijd malende gedachten begon ik vier weken geleden met yoga. Ik had me voorgenomen vol overgave aan dit nieuwe avontuur te beginnen, immers, als je het probeert, moet je het goed doen. Na een fijne eerste yoga les en een enthousiaste introductie door Kirsten, schreef ik me in voor een klankschaalmassage. Nieuw in de wereld van yoga, meditatie en klankschalen had ik geen flauw idee wat ik kon verwachten. 

 

De eerste kennismaking met Sandra was warm, ontspannen en gemakkelijk. Ik zag voor het eerst in mijn 48 jarige leven klankschalen en hoorde hoe ze klonken. Na een uitleg en introductie begon de behandeling. Op mijn gemak door het gesprek ging ik op de behandeltafel liggen. Eerst op mijn buik. De eerste schaal had al direct een overrompelend effect. Mijn gedachten maalden nog op volle toeren en ik was bijna verbijsterd hoe ver de trillingen van de schaal door mijn lichaam vibreerden. Terugkijkend was ik vrijwel direct verkocht. Het rustgevende effect van de massage trok verbazend snel door mijn lichaam en vooral naar mijn altijd malende hoofd. Ik zonk diep weg in de tafel alsof ik op wolken lag. Mijn gedachten stopten, ik kwam volledig tot rust. 

 

Sommige schalen veroorzaakten een ritme in mijn hoofd dat los stond van de trillingen, met een eigen klank. Andere schalen lieten mijn wervelkolom van onder tot boven trillen. Maar in alle gevallen bleef ik heel ontspannen, gedachteloos, volledig in een soort trance. Toen ik me halverwege de massage mocht omdraaien, moest ik echt 'ontwaken'. Na het omdraaien, liggend op mijn rug, verwachtte ik dat de 'magie' nu minder groot zou zijn. Ik was immers weer helder, ik dacht weer na en het eerste deel van de massage was wel heel bijzonder geweest. Maar ik had het mis en was zo weer terug in het 'zalige niets', genietend van de trillingen en de klanken. 

 

Er zat veel verschil in het effect van de klankschalen. Vooral het bovenste deel van mijn rug en mijn buik zijn zeer ontvankelijk voor de massage en geven aangename, moeilijk te omschrijven bij-effecten (geluid, gevoel, trance). Mijn voeten en handen zijn niet zo goed in het doorgeven van de trillingen, het voelt alsof de afstand tot de 'kern' te lang is. Maar de massage was van begin tot eind een fantastische ervaring en gaf een niet eerder ervaren gevoel van rust en ontspanning. Het effect bleef ook merkbaar in de ontzettend drukke en intensieve werkweek die volgde. Ik bleef zo rustig en ontspannen dat het zelfs mijn gezinsleden opviel. 

 

Sanda, ik ben je ontzettend dankbaar voor deze ervaring en kom zeker terug. En ja, ik ben mezelf ook dankbaar dat ik me deze ervaring gegund heb ;-). Er is een wereld voor me open gegaan. 

 

Hartelijke groet, H"